Transpallet: veilig verplaatsen en heffen

TranspalletWie al eens in een magazijn werkte, weet dat transpaletten eenvoudige maar enorm handige hulpmiddelen zijn. Ze maken het mogelijk om zware materialen te verplaatsen en heffen met het grootste gemak. Dit zorgt er ook voor dat de bediener geen risico’s neemt en dus rugklachten en andere letsels kan vermijden.

U heeft de keuze tussen manuele en elektrische transpaletten. De elektrische transpaletten zijn uitgerust met een motor, zodat het laadvermogen vaak een stuk hoger ligt dan bij manuele transpaletten. De keuze die u maakt, is natuurlijk in sterke mate afhankelijk van de producten waar u mee werkt. Onthoud dat het voor de bediening van elektrische transpaletten aangeraden is om de nodig gespecialiseerde cursussen te volgen. U leert er hoe zwaartepunten moeten ingeschat worden, hoe diverse materialen geladen en gelost kunnen worden en hoe u veilig kunt werken. Ook het omzeiken van hindernissen en stapeltechnieken komen er aan bod.

Los van het feit of de transpallet een motor bevat of niet, zijn er nog andere zaken die kunnen verschillen. De lengte van de vorken, het maximale draagvermogen en de maximale hoogte tot waar paletten kunnen geheven kunnen worden, bepalen samen het prestatievermogen van de transpallet. Als zelfs het meest performante model niet volstaat, kan u misschien beter heftrucks overwegen.