Draagarmstellingen: de oplossing voor uw magazijn?

Wie op zoek is naar een passende magazijninrichting, zal waarschijnlijk al weten dat er verschillende soorten stellingen bestaan. Naast de populaire palletstelling, bestaat er ook zoiets als draagarmstellingen. Dit soort stellingen hebben hun eigen specifieke voordelen.

Vooral wie goederen wil kunnen stockeren over de volledige breedte, komt al snel uit op draagarmstellingen. Het is zo dat de draagarmen op een bepaalde afstand van elkaar worden gemonteerd. Op deze armen kunnen dan langwerpige goederen worden gelegd, zonder horizontale beperkingen. Ze zijn dus erg handig voor magazijnen waar lange planken, buizen en dergelijke worden opgeslagen. Een groot voordeel van de draagarmstellingen is de flexibiliteit. U kunt zelf kiezen op welke afstand de draagarmen worden gemonteerd en bovendien kunt u dit systeem gemakkelijk combineren met andere opslagsystemen.

Toch is enige voorzichtigheid geboden. U moet immers rekening houden met de omvang en het gewicht van uw producten alvorens u overgaat tot het installeren van magazijnrekken. Als de maximale capaciteit wordt overschreden, kan u voor onaangename verrassingen komen te staan. U moet bijvoorbeeld ook rekening houden met de maximale vloeroppervlakte die mag gebruikt worden om nog vlot te kunnen werken met de heftruck, enzovoort. Durf dus zeker deskundig advies inwinnen over de optimale inrichting van uw magazijn.