Magazijninrichting: tips voor de inrichting van een magazijn

De inrichting van een magazijn is geen gemakkelijke klus. Iedereen wil zijn of haar magazijn namelijk zo efficiënt mogelijk inrichten, zodat de opslagruimte maximaal benut kan worden. Daarbij zijn niet enkel de dimensies van de opslagruimte belangrijk, maar ook de omvang van het product dat gestockeerd moet worden. Als de frequentie van tussenschabben van uw magazijnrekken bijvoorbeeld goed op de producten is afgestemd, gaat daar een minimum aan ruimte verloren.

Voor magazijninrichting worden doorgaans stellingen zoals de palletstelling gebruikt. De goederen worden dan aan de hand van pallets op de magazijnstelling gestockeerd. Bij het kiezen voor de juiste stellingen, spelen tal van factoren een rol: gewicht en omvang van de producten, roulatiesnelheid van de koopwaar, de hoogte van het gebouw, de beschikbare vloeroppervlakte en of u al dan niet beroep kan doen op een heftruck. Het zijn slechts enkele van de vragen die u zichzelf moet stellen alvorens te kiezen voor een bepaalde magazijninrichting.

Ook het aantal werknemers kan een rol spelen bij de inrichting van uw magazijn. Tegenwoordig bestaan er immers volautomatische magazijnsystemen, maar als u over genoeg werknemers beschikt, kan dit misschien een overbodige investering zijn. Bent u niet zeker welke inrichting het beste past bij uw onderneming? Ga dan te rade bij een installateur, want vaak is men bereid om uw magazijn gratis door te lichten. Zo haalt u het maximum uit een belangrijk onderdeel van uw onderneming.