Magazijnrekken

Heeft u een magazijn en bent u op zoek naar magazijnrekken om uw magazijninrichting te vervolledigen? Dan bent u beter op de hoogte van de verschillende mogelijkheden. Voor kleinere magazijnen bestaan er verschillende magazijnrekken die op maat afgewerkt kunnen worden. Er zijn verschillende zaken waar u rekening mee moet houden, zoals de hoogte van uw magazijn, de totale vloeroppervlakte en de roulatie van uw producten.

Wie een groter magazijn heeft, kijkt beter uit naar een heuse magazijnstelling. Dit zijn grote rekken waarop omvangrijke en zware goederen gestockeerd kunnen worden. Er bestaan verschillende magazijnstellingen. De bekendste is wellicht de palletstelling, maar ook draagarmstellingen worden vaak gebruikt. Bij palletstellingen worden de goederen eerst op een pallet geplaatst , die vervolgens met een heftruck op de stellingen wordt gehesen. Draagarmstellingen bestaan uit draagarmen die op een rij worden gemonteerd, zodat er langwerpige producten zoals buizen of planken op kunnen worden gelegd. Er zijn dus geen beperkingen in de breedte. Soms wordt een combinatie van beide systemen gebruikt. Zo geniet u een maximale vrijheid en is uw magazijn op alle soorten goederen voorbereid.

Als u niet goed weet welke magazijnrekken het beste passen bij uw eigen magazijn en uw eigen producten, weet dan dat er heuse magazijnadviseurs bestaan, die u kunnen adviseren over de beste oplossing voor uw magazijn. Het is een belangrijk onderdeel van uw onderneming, dus wellicht is het de investering wel waard, niet?