Palletstelling: stockeren met pallet en stellingen

Voor de inrichting van een magazijn bestaan verschillende oplossingen. Naast draagarmstellingen bestaat er namelijk ook zoiets als de palletstelling. Dit soort stellingen maken het mogelijk om goederen snel op te laden en te stockeren. U laadt uw producten dan op een houten pallet die vervolgens op de stelling worden gehesen aan de hand van een heftruck. Bij het installeren van de stellingen moet met verschillende zaken rekening worden gehouden. De hoogte van het magazijn, de beschikbare vloeroppervlakte en natuurlijk de vraag of u al dan niet over een heftruck kan beschikken.

Zorg er ook voor dat de stellingen goed afgestemd zijn op uw producten. U moet er bijvoorbeeld voor zorgen dat er niet te veel ruimte is tussen de schabben van uw stellingen. Zo gaat daar een minimum aan ruimte verloren. Als u niet beschikt over een heftruck, is er ook nog een andere oplossing. Er bestaan tegenwoordig immers volautomatische magazijnsystemen, maar het spreekt voor zich dat ook hier een gepeperd prijskaartje aan vast hangt.

Weet u niet meteen welk systeem het beste past bij uw magazijn? Laat dan zeker een gespecialiseerde adviseur over de vloer komen. Aan de hand van informatie over uw producten en de afmetingen van uw magazijn, gaat deze dan op zoek naar de beste oplossing.