Welke magazijnstelling past bij uw magazijn?

Voor u begint met uw magazijninrichting stelt u zich best de vraag welke magazijnrekken of magazijnstelling het beste passen bij uw magazijn. Het is immers zo dat niet enkel de omvang van uw opslagruimte van belang is, maar ook de afmetingen en het gewicht van uw producten. Er bestaan heel wat mogelijkheden en verschillende opties voor magazijnrekken.

Het meest gebruikt in magazijnen zijn zogenaamde pallet stellingen. De goederen worden dan gestockeerd op houten paletten die aan de hand van een heftruck op de stellingen kunnen worden geladen. Hierbij moet u uiteraard rekening houden met verschillende factoren zoals de hoogte van uw magazijn en de beschikbare vloeroppervlakte.

Een andere optie zijn de draagarmstellingen. Deze stellingen bestaan uit draagarmen die naast elkaar gemonteerd zijn. Zo zijn er horizontaal geen beperking voor de te stockeren goederen. Dit soort stellingen worden vooral gebruikt voor lange buizen, planken en dergelijke. Draagarmstellingen zijn erg flexibel bij het opstellen, zodat u ze op maat kan afwerken. Soms wordt ook gekozen voor beide oplossingen. Men laat dan draagarmstellingen plaatsen voor de langwerpige producten, terwijl ook andere producten aan de hand van paletten op dit soort stellingen worden gezet. Een handige oplossing voor wie niet meteen weet welke oplossing het beste past bij zijn of haar magazijn.